Ja pēkšņi vairs nav iespējams gatavot uz pannas un ēdiens sāk piedegt, var izmantot vecu padomju laika paņēmienu. Par šo metodi es uzzināju no kāda žurnāla, un, to izmēģinot, pārliecinājos, ka tā patiešām ir efektīva.
Tagad es jums soli pa solim izskaidrošu, kā rīkoties, lai šis triks darbotos. Vispirms ir svarīgi saprast problēmas cēloni un iemeslu, kāpēc tā rodas. Ja pannas netiek regulāri un pareizi tīrītas, uz tām uzkrājas ēdiena un tauku atliekas, kas, sadegot, izraisa piedegumu. Turklāt bieža pannas pārkarsēšana var sabojāt tās pārklājumu un veicināt ēdiena piedegšanu. Daži materiāli ir īpaši jutīgi pret augstu temperatūru.
Lasi arī: Neparasts mēslojums, ko vērts izmēģināt – kā zobu pasta palīdz istabas augiem
Eļļa vai citi tauki darbojas kā barjera starp pannu un ēdienu. Ja tiek izmantots pārāk maz tauku vai tie tiek pilnībā izlietoti, ēdiens sāk pieķerties pie pannas virsmas un piedegt. Plus, dažas lētas pannas ir izgatavotas no zemākas kvalitātes materiāliem, kas siltumu sadala nevienmērīgi. Tas var izraisīt vietēju pārkaršanu un piedegšanu.
Lai izvairītos no piedegšanas, ieteicams izmantot pannas, kas piemērotas gatavošanas metodei, tīrīt tās pareizi, nelietot pārāk augstu temperatūru un izvēlēties piederumus, kas nebojā virsmu.
Mans triks
Uzkarsē pannu uz uguns. Tad pannu labi uzkarsē, ieber tajā rupjo sāli un 20 minūtes apcep.
Svarīgi: ugunij jābūt lēnai, sāli nepārtraukti maisot.
Tālāk gan seko BŪTISKĀKAIS solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Piecās minūtēs pagatavojama uzkoda, kas savulaik bija cieņā katrā PSRS laika ģimenē – ļoti ātri un garšīgiby Rinalds Bergmanis
- Barojiet ķiplokus un sīpolus ar šo šķīdumu, un jūs novāksiet trīs reizes lielāku ražuby Anete Vītola
- Meteorologs Toms Bricis nācis klajā ar pirmajām prognozēm martam: viņš komentē, vai patiešām iestāsies straujš pavasarisby Laura Blūma